Francis Méan | Schilderijen
348
page-template-default,page,page-id-348,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Schilderijen

 

In de wereld van Francis Méan overheersen blauw, rood, zonnegeel en warme kleuren.  Er zijn tuinen, meren, valleien en bossen vol fladderende vleugels.  Het is een wereld voor geliefden, met landschappen die meer gesuggereerd dan beschreven worden, badend in een poëtische realiteit.

 

 

 

Anita Nardon in 50 Artistes de Belgique, deel 4.

Francis is er de man niet naar om op zijn lauweren te rusten. Steeds zoekt hij naar nieuwe uitdagingen waarin hij zijn creativiteit kwijt kan …

 

Zodra de eerste druppel verf op het witte doek valt, ontstaat bij Francis Méan de magie die naar een nieuw kunstwerk leidt. Een spel van vrolijke kleuren en warme tinten is het resultaat. Niet figuratief, wel heel beeldend.

ERTS Televisie 2007

De ‘Historische canon van Leuven’ is een primeur. Nog vóór Vlaanderen uitpakt met zijn eigen historische canon (in 2023) geeft Leuven een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen uit het duizendjarige bestaan van de stad.

 

 

De auteur is historicus Edward De Maesschalck,  Tien schilderijen van Francis Méan zijn opgenomen in het boek. De opbrengst van het boek en de schilderijen is bestemd voor het goede doel, meer bepaald ‘Stapje in de wereld’ in de strijd tegen kinderarmoede.