Francis Méan | Schilderijen
348
page-template-default,page,page-id-348,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Schilderijen

De ‘Historische canon van Leuven’ is een primeur. Nog vóór Vlaanderen uitpakt met zijn eigen historische canon (in 2023) geeft Leuven een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen uit het duizendjarige bestaan van de stad.

 

 

De auteur is historicus Edward De Maesschalck,  Tien schilderijen van Francis Méan zijn opgenomen in het boek. De opbrengst van het boek en de schilderijen is bestemd voor het goede doel, meer bepaald ‘Stapje in de wereld’ in de strijd tegen kinderarmoede.

Zodra de eerste druppel verf op het witte doek valt, ontstaat bij Francis Méan de magie die naar een nieuw kunstwerk leidt. Een spel van vrolijke kleuren en warme tinten is het resultaat. Niet figuratief, wel heel beeldend.

ERTS Televisie 2007

Francis is er de man niet naar om op zijn lauweren te rusten. Steeds zoekt hij naar nieuwe uitdagingen waarin hij zijn creativiteit kwijt kan …

Erts Televisie, april 2007